Wednesday, August 26, 2009

Installatie XAMPP op stick

Voor een ontwikkelomgeving heb ik besloten een compleet drupal.org ontwikkel systeem te instaleren op een memory stick. Compleet dus inclusief mysql, de webserver met php zodat ik een compleet ‘plug and play’ Drupal ontwikkel systeem op een portable stick heb. Hiervoor dus XAMPP op een USB stick installeren.Leidraad voor de complete installatie was de instructie “Simple install of Drupal on XAMPP” http://Drupal.org/node/307956 (Versie: August 17, 2009 - 19:25)

Op het ontwikkel systeem moest een Drupal 6 versie komen. (Een aantal van mijn sites zijn ook Drupal versie 6 ) Dit is gelukkig ook de versie die op bovengenoemde pagina beschreven staatIn bovengenoemde instructie op de Drupal website staat ook dat niet de laatste XAMPP (1.7.2) maar 1.7.1 geïnstalleerd moet worden in verband met een nieuwe nog niet ondersteunde php versie. Dus (met een ietwat verouderde browser Internet Explorer 6.0 ) naar een betrouwbare 1.7.1. versie XAMPP op zoek.Op Sourceforge http://sourceforge.net/projects/XAMPP/ onder files ( http://sourceforge.net/projects/XAMPP/files/ ) geen 1.7.1 op mijn scherm te zien. Door de oude browser, de schermresolutie en/of andere settings waren de oudere XAMPP versies niet allemaal zichtbaar. Het was het niet mogelijk op de pagina verder omlaag te scrollen tot de juiste versie. Gelukkig met een nieuwe Firefox (3.5.1) wel en daarna downloaden dus.

De volgende hindernis was de XAMPP decompressie. Na 28% bevroor het uitpakken van XAMPP zodat ik aan een correcte download van het .exe bestand begon te twijfelen. Proces afgebroken en maar de .zip versie gedownload. Weer hetzelfde probleem.Uiteindelijk maar ondertussen gaan wat anders gaan doen. Na een paar uur kwam ik terug bij mijn computer. Blijkbaar was het wel gelukt aangezien Apache, mysql en phpadmin daarna goed werkten.Oorzaken mogelijk de trage computer en USB stick

Bij inpluggen van mijn portable app ontwikkel systeem op een USB stick moet ik blijkbaar wel om Skype denken, maar daar tot nu toe nog geen last van gehad.

No comments: