Thursday, November 27, 2014

Review AVM Fritz! Dect 200

De AVM Fritz! Dect 200

AVM Fritz! Dect 200

Hoewel ik voor huisbesturing eigenlijk een ander systeem gebruik leek het mij de moeite waard om een AVM Fritz! Dect 200.te bestellen bij Conrad en uit te proberen met een Fritzbox.

Koppeling met Google calender lukte in eerste instantie niet. Ooorzaak daarvan is mogelijk dat meerdere gmail accounts op computer gebruikt worden waaronder ook onder eigen domeinnaam. (apps). Echter toen ik dit koppelen in maart 2014 weer probeerde lukte het plotseling wel.
En na een software update van AVM najaar 2014 kwamen er op de FRITZBOX plotseling een aantal interessante opties bij waaronder een temperatuur uitlees optie. 
Een AVM Fritz!Dect 200 kan daardoor behalve het licht in de schuur aan en uit schakelen nu dus ook de temperatuur in de schuur uitlezen.

Nachtstroom.

Na invoeren van stroomtarief toont de AVM Fritz! Dect 200 ook de kosten in (Euro's) zowel over afgelopen periode als een prognose over langer tijd.
Jammer genoeg kan er maar een tarief worden ingevoerd en kan de AVM Fritz! Dect 200 geen rekening houden met eventueel nachtstroom tarief.
Nachtstroom zou voor mij (en mogelijk meer gebruikers) een interessante software uitbreiding zijn.
In een extra weekkalender aangeven op welke tijden het nachtstroom tarief gebruikt wordt en wat het tarief is en klaar. Bovendien zou er dan een interessante schakeloptie aan gehangen kunnen worden (alleen inschakelen als er nog minimaal xx minuten nachtstroom is) en je zou eenvoudig zuinig kunnen schakelen.

Conclusie

Na bijna twee jaar gebruik van de AVM FRITZ!Dect 200 schakelaar mijn conclusie:

Pluspunten

Instelbare reactie na powerdown ( aan/uit/laatste stand).
Hoog vermogen (16A) schakelbaar.
Stroomverbruik meetbaar.
Soms nieuwe functionaliteiten door updates zoals: 

Ingebouwde thermometer.

Minpunten

Prijs ( ca 50 euro)
En tot nu toe (Maar wie weet wat updates nog brengen):
Slechts een stroomtarief (kan niet omgaan met dag en nachtstroom)
Alleen via webinterface of interne Fritz telefoon schakelbaar (niet door inbellen en een speciaal nummer kiezen).

No comments: