Thursday, September 1, 2016

Homewizard elektrisch rolgordijn.

kwam precies na 3 dagen. De dag voor de bezorging een mail ontvangen dat pakket was overgedragen aan transporteur en de volgende dag tussen 8 en 10 een mail zou komen met bezorgtijdstip. Een mail van 8:38 ontvangen dat pakket tussen 13:04 en 15:04 bezorgd zou worden. Om 14:04 stopte een grote vrachtauto voor de deur en een paar minuten later kon het pakket met daarin het rolgordijn in ontvangst genomen worden. Een lange houten lat was langs de doos geplakt om het rolgordijn te beschermen. Het rolgordijn zat in de doos in plastic verpakt met ophangbeugeltjes, netvoeding, handleidingen en een doosje met afstandsbediening en een ophangbeugeltje voor de afstandsbediening met bijbehorende schroefjes. Het enige wat nog ontbrak waren schroeven voor het ophangen van het rolgordijn zelf. (Er moet natuurlijk wat te klagen over blijven.)
Het ophangen zelf ging iets lastiger dan verwacht. Nadat het oude rolgordijn weggehaald was gaatjes voorgeboord en ophangbeugeltjes volgens de handleiding geplaatst. Soms toch nog lastig te schroeven (vooral als er ook een boortje breekt en in het gaatje blijft zitten.) Bovendien merkte ik dat het kozijn (vooral) op de plaatsen waar ik de beugeltjes wilde schroeven niet helemaal vlak was. De maat van het rolgordijn wist ik maar van te voren weet je natuurlijk niet waar de gaatjes in de beugeltjes zitten. Een ringetje zou niet niet voldoende helpen, uiteindelijk een paar moertjes als afstandhouders misbruikt om voldoende ruimte te hebben dat het rolgordijn in de beugeltjes kon klikken.
Geprobeerd in mijn eentje het gordijn in de beugeltjes te klikken. Dat lukte dus helemaal niet.
Volgens de handleiding moet het rolgordijn tegen de onderkant van de bevestigingsclips gedrukt worden zodat deze in het profile valt. Daarna bovenkant omhoog duwen tot deze vastklikt. De achterkant waar de beugeltjes in moeten klikken goed bekeken met een los beugeltje. Het blijkt dat dis dus helemaal niet gaat. Wel kan het beugeltje omgedraaid worden en dan kan je het er wel in klikken. Dus beugeltjes op de muur omgedraaid en dan zitten ze net te hoog tegen het plafond waardoor het rolgordijn kantelen om er in te hangen niet lukt. Dus beugeltjes uiteindelijk iets lager geplaatst en dan gaat het wel.
Voor gebruik moet motor eerst opgeladen worden. De adapter blijkt rood licht te geven als teken dat de accu nog niet voldoende opgeladen is. Volgens handleiding opladen tot groen. Na tijdje geen rood meer maar blauw licht. (Groen heb ik nog niet gezien.)
Dan de afstandbediening koppelen met het rolgordijn. Achterop zit gaatje met knopje P2. Bij het koppelen van de afstandbediening met het rolgordijn een kleine schroevendraaier gebruikt om het in te drukken. Koppelen ging goed en ook het daarna instellen van hoogste en laagste stand. Ook nog een voorkeur stand volgens de handleiding toegevoegd.
Daarna afstandsbediening koppelen met de Homewizard. Was even puzzelen om te ontdekken dat op de Homewizard het rolgordijn als “Zonweringen & gordijnen” - “Brel” moest worden aangemeld. Hierbij een een pen gebruikt om P2 achter op de afstandsbediening in te drukken. Echter het knopje blijkbaar wat scheef ingedrukt waardoor het onder het gaatje schoof en P2 altijd ingedrukt bleef! Dit was niet dus de bedoeling. Batterij verwijderd en knopje weer voorzichtig terug geschoven....
Uiteindelijk functioneert dit mooie (maar helaas prijzige) systeem naar tevredenheid !

Links

Homewizard shop elektrisch rolgordijn

No comments: